Üniversitemizde Kore Tarih ve Kültür Etkinlikleri Düzenlendi

Üniversitemizin katkılarıyla Kore Tarih ve Kültür etkinlikleri düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Vuçuyu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, babasının da bir Kore gazisi olduğunu hatırlatarak Kore anılarıyla büyüdüğünü söyledi.
 
Böyle bir etkinliğin Sivas'ta düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, "1950'lerden bu yana Türkiye ile Kore arasında hep bir iş birliği ve dostluk olmuştur. İstiyoruz ki Cumhuriyet Üniversitesi'nde Kore ile teknolojik, mühendislik, kültürel anlamda iş birliği yapalım. Böylesine birbirine bağlı iki ülke insanının bu tür etkinliklerle dostluklarının pekişeceğinden kuşkumuz yok. Bu etkinliklerle birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.
 
Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Vuçuyu da Sivas'ta olmaktan mutlu olduğunu belirterek, Sivas’ın kendileri için çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Kore’de Türkiye’yi kardeş ülke olarak sevdiklerini belirten Müsteşar Vuçuyu, bu tür programlarla Kore Türkiye ilişkilerinin kuvvetleneceği vurgusunu yaparak Kore ile Türkiye arasında tarihî bir geçmiş olduğunu aktardı ve Kore kültürünün Türk kültürüne benzediğini de belirtti.
 
Müsteşar Vuçuyu, başta Rektör Prof. Dr. Yıldız olmak üzere programda emeği geçenlere teşekkür ederek Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliğinin gelişmesini istediklerini dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından Rektör Yıldız, Vuçuyu'ya tablo hediye etti daha sonra hep birlikte "Babam İçin Öde" adlı Kore yapımı film izlendi.



Haber Tarihi : 27.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER