Üniversitemiz 67. Sıradan 23. Sıraya Yükseldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, dünyanın en iyi bilimsel dergilerinden olan Nature grubu dahilindeki dergilerde (Nature Index) 2021 yılında Türkiye içinde 67. sıradan 23. sıraya kadar yükseldi.

Söz konusu dergilerde toplamda 5 adet yayın yapan akademisyenlerimiz Prof. Dr. Salih Cem İnan (Fen Fakültesi Fizik Bölümü), Prof. Dr. Murat Köksal (Teknoloji Fakültesi, Optik Mühendisliği), Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy (Eczacılık Fakültesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulusoy'u (Sağlık Hizmetleri MYO), yaptıkları başarılı çalışmalar ile ülke genelinde adlarından söz ettirmeye başladı.

Yapılan bilimsel çalışmalar, fikirden ürüne dönüşerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni Türkiye’de, ülkemizi ise uluslararası platformlarda başarı ile temsil ediyor.

Haber Tarihi : 29.06.2021