Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı Üniversiteler Arası Yemek Yarışması”nda önemli başarılar elde etti.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Yılmaz, Öğr. Gör. Dr. Esra Özkan Önem ve Arş. Gör. Şefahat Eyce rehberliğinde yarışmaya katılan öğrencilerimiz, ekip ve bireysel kategorilerde gösterdikleri üstün performansla Üniversitemizi temsil ettiler. 5 üniversitenin 7 takımla mücadele ettiği ekip yarışmasında, öğrencilerimiz Berkay Başol, Mehmet Can Çoban, Emre Fırat Kipel ve Alişan Çiğdem’den oluşan ekip, Toyga Çorbası, Bozbaş Yemeği ve Kelle Tatlısı’ndan oluşan menüleriyle birincilik kazanarak altın kupa ödülünün sahibi oldu.
Bireysel pizza kategorisinde ise 18 yarışmacı arasında 4. sınıf öğrencimiz Berkay Başol birincilikle altın madalya, 3. sınıf öğrencimiz Yasin Aghayev ise üçüncülükle bronz madalya kazandı.
Bu başarı, öğrencilerimizin akademik birikimlerini pratik uygulamalarla birleştirme yetkinliklerini ve Türk mutfağının zenginliğini yaratıcı bir şekilde yansıtma becerilerini ortaya koydu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve danışman akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.