Üniversitemiz ile SBTÜ Arasında Tarıma Yönelik Protokol

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’taki kurumlarla olan iş birliklerine devam ediyor. 

 

Kamu-Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında çalışmalarını sürdüren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) arasında tarımsal faaliyetler konusunda protokol imzalandı. 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük makamında, SBTÜ’nün Tarım Fakültesi bünyesinde yapacağı ıslah çalışmalarına destek amacıyla gerçekleştirilen protokole Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul katıldı.

 

Protokol kapsamında Cumhuriyet Teknokent yerleşkesi içerisinde yer alan boş arazilerde SBTÜ Tarım Fakültesi tarımsal Ar-Ge faaliyetler kapsamında ekim, dikim, bakım, üretim ve pazarlama işlerine yönelik bitki ıslah çalışmaları yapacak. 

 

İmza töreninin ardından SBTÜ Rektörü Kul yaptığı açıklamada, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin birlikte çalışmaları devam ediyor. Birbirlerini destekleyici, çalışmalarında katkı sağlayıcı şekilde ortak kullanımlar, ortak proje çalışmaları amaçlı tarım bilimleri alanında protokol imzalıyoruz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kullanımı için arazi tahsis etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu arazide inşallah ıslah çalışmaları, ilimizin ihtiyacı olan çeşitli tarımsal araştırmalar yapılacak.” dedi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Cumhuriyet Teknokent gittikçe güçleniyor, güzel çalışmalar yapıyor. 2 yıl önce Türkiye’de en iyi gelişen 2’nci Teknokent unvanını da aldık. 2019 yılında Bakanımız Mustafa Varank Bey’in gelmesiyle ikinci binamızı da açmıştık. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesiyle daha önceden de protokollerimiz var. Biz orada CÜTAM’ı ve Teknokent’i birlikte kullanıyoruz. Teknokent’te de boş bir arazimiz vardı. Tarım Fakültesi bünyesinde ıslah çalışmaları yapılacak. Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da ortak çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı.


 



Haber Tarihi : 12.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER