Öğrencilerimiz 2020 TeknoFest’e Hazırlanıyor

2019 Teknofest’te Sivas Cumhuriyet Üniversite’mizi temsilen “İnsansız Hava Aracı” ile yaklaşık 180 takım arasından ilk 10’a girmeyi başaran öğrencilerimizi, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız kabul etti.

 

2020 Teknofest ekibinden Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Muhammed Fatih Akyıldız, Ahmet Çelik ve Batuhan Altunküpe Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a makamında, yaptıkları çalışmalar ile 2020 Teknofest’e katılacakları proje hakkında bilgi verdiler.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin her türlü bilimsel çalışmalarını desteklediklerini belirterek bu çalışmalardan bir ürün elde edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 2020 Teknofest’e hazırlayacakları “İnsansız Su Altı Sistemine” destek olacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, yarışmalar öncesi öğrencilerimize başarı diledi.

 

Altı kişiden oluşan ekip 2020 Teknofest’te “İnsansız Su Altı Sistemleri” ile Üniversitemizi temsil edecekler.

 

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ekip yaptıkları çalışmanın ismini şeffaf olmasıyla ünlü olan balıktan alan Maxima’nın AR-GE sürecine başlanılmış olup elektrik, mekanik, yazılım ve elektronik açıdan kararlar alınmış en yakın zamanda prototip (ilk örnek) olarak üretilip test aşamalarına geçilecek.



Haber Tarihi : 20.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER