Güzel Sanatlar Lisesi’nde Tanıtım Etkinliği

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş ve Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım semineri gerçekleştirdi. 

 

Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş ve Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı hakkında geleceğin genç sanatçı ve öğretmen adaylarına bölüm hakkında bilgilendirmede bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan öğretim üyeleri, öğrencilerin üniversite sınavı ve özel yetenek sınavı sürecinde izlemeleri gereken yolları anlattılar.

 

Resim sanatında gelişimin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Boydaş, sanatsal anlamda gelişme sürecinin kendi içerisinde evrilerek devam edeceğini, öğrencilerin değişime her zaman açık olmaları gerektiğini belirtti. Öğrencilerin, kendi yetilerini en iyi şekilde ortaya koymaları için devamlı çalışmaları gereken bir sürece girdiklerini ifade eden Boydaş, program vesilesi ile öğrencilere onları en iyi yerlerde görme temennisini belirterek sözlerini tamamladı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Bulut ise, öğrencilerin sorularından yola çıkarak gelecekle ilgili kaygılarının olduğunu fakat bu kaygıların öğrencilerin gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, kaygının olumsuz etkileri ile başa çıkmanın yollarına değindi. 

 

Bölümün tanıtılması için verimli bir program olduğunu ifade eden Üniversitemiz öğretim üyeleri, etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkürlerini sunarak tanıtım seminerini bitirdiler.
 



Haber Tarihi : 05.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER