Distilasyon ve Uçucu Yağ Üretim Laboratuvarı Açıldı

Sivas’ta bulunan tıbbi ve aromatik bitkilerin araştırılması için CÜBAP (Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü) tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan distilasyon ve uçucu yağ üretim laboratuvarı ziyaret edilmiştir.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yüksel Aydın’ın yürütücülüğünü yaptığı proje Öğr. Gör. Burak Dinçel ve Doç. Dr. Taner Daştan tarafından yürütülmektedir.

Proje kapsamında Sivas’ta bulunan aromatik bitkilerin araştırılması, kalite kriterlerinin ve biyolojik etkilerin belirlenmesi ayrıca yeni ürünler geliştirilerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin marka değerinin geliştirilmesi hedeflenmekte.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, yeni kurulan distilasyon ve uçucu yağ üretim laboratuvarı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni kurulan laboratuvarda güzel çalışmalara imza atılacağına inancının tam olduğunu söyleyen Rektörümüz, çalışma yapacak akademisyenlere başarı diledi.

Haber Tarihi : 15.02.2022