SCÜ Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısında 3. Sırada

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından 2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu yayımlandı. 2020 yılı verilerini içeren raporda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) “Uluslararasılaşma” kategorisinde ilk 3’te yer aldı.

 

YÖK Başkanlığı, her yıl üniversitelerin ihtisas alanları ve yürüttükleri akademik çalışmaları inceliyor ve elde edilen sonuçları kendi internet sitesinden yayımlıyor. 2020 yılı verilerinden yararlanılarak hazırlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu da tamamlandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar imzasıyla duyurulan raporda SCÜ; Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı kategorisinde 3’ncü oldu. 

 

Rapor hakkında değerlendirme yapan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Üniversitenin uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda birçok çalışmaya imza attıklarını hatırlatarak, “Üniversitemizin sadece yurt içinden değil yurt dışındaki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin de tercih ettiği bir üniversite olması için birçok çalışma yürütüyoruz. Yabancı öğrenci sayımız her geçen yıl artıyor. 2bin 500’ün üzerinde yabancı öğrencimiz var. YÖK’ün yayınladığı 2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısında bu yıl 3. olduk. Bu sayısının daha da artacağına inanıyorum. Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Ali Aksu’yu ve Uluslararası İlişkiler Ofisimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
 



Haber Tarihi : 21.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER