Suşehri Timur Karabal MYO’da Etkinlikler Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulunda (MYO) etkinlikler düzenlendi.

 

Etkinliklerin ilki Pedagog Gazi Zan’ın konuşmacı olarak katıldığı  “Çocuklarla Doğru İletişim Nasıl Kurulur” konulu seminer oldu.

 

Seminere; MYO Müdürü Doç. Dr. Recai Zan,  akademik, idari personel ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri katıldı.

 

Zan, seminerde, çocuklarla doğru iletişim kurmanın yolları hakkında bilgi vererek çocukla etkili iletişimin temelinin tatlı dil ve güler yüzle başladığını, çocukla iletişimi sürdürürken çocuğun göz hizasına inilmesi gerektiğini ve çocukla göz kontağı kurmanın gerekli olduğunu çünkü bu sayede iletişim kuran kişinin çocuğa değerli olduğunu hissettirdiğini ve çocuğun anlaşıldığını hissetmesini sağladığını anlattı. Bu davranış sayesinde çocuğun hem öz güven kazandığını hem de iletişim kurduğu yetişkin ile olan ilişkisini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

 

Daha sonra Zan, öğrencilerin mesleki anlamda kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiğinden bahsetti ve öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevapladı.

 

Program sonunda MYO Müdürü Doç. Dr. Zan, Sosyal Pedagog Zan’a teşekkür belgesi verdi.

 

Okuldaki diğer etkinlik ise “Guinness Rekorlar Kitabına Giden Yolun Başarı Hikayesi” konulu söyleşi oldu.

 

Opr. Dr. İzzettin Zan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye MYO Müdürü Doç. Dr. Recai Zan,  akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Söyleşide Zan, “Dünyanın En Ağır Böbrek Taşının (560 gr) Ameliyatla Alınması”, “Dünyanın En Uzun Böbrek Taşının (22 cm) Ameliyatla Alınması” ve “2000’in Üzerindeki Böbrek Taşı Koleksiyonu Sahipliği” gibi Guinness Rekorlar Kitabı’na giren başarılarından bahsetti. Bu başarıların tesadüf eseri olmadığını bu başarılara ulaşmak için çok çabalar sarf ettiğini belirtti. Zan, öğrencilere de başarılı olmak için çok zeki olmanın şart olmadığını fakat çok çalışmanın ve emek sarf etmenin gerekli olduğunu söyledi.

 

Program sonunda MYO Müdürü Zan, Opr. Dr. Zan’ a teşekkür belgesi verdi.



Haber Tarihi : 06.01.2023

AYLARA GÖRE HABERLER