Üniversitemiz Bir Fakülte Daha Kazandı

Üniversitemiz bünyesinde eğitim veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz 10/11/2019 tarih ve 2019/1773 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Böylelikle fakülte sayımız da 17’ye yükselmiş oldu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Rektörlük seçiminde vermiş olduğu vaatlerden biri olan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürülmesi hayata geçmiş oldu.

 

Spor Bilimleri Fakültemiz, bilimsel ve sportif çalışmalarla ülkemizin önde gelen, uluslararası nitelikte öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip bir spor bilimi merkezi olmayı hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

 

Spor Bilimleri Fakültemiz, öğretim elemanı kadrosu, altyapı ve spor tesisleri ile evrensel spor kültürüne sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinirken, aynı zamanda lisans ve lisansüstü eğitim ve araştırmada ülkemizin geleceğine şekil verecek bilimsel çalışmalara yön verecek.

 

Taha Akgül gibi dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştiren, wushu, hentbol, voleybol başta olmak üzere spor dallarında dünya ve Türkiye şampiyonalarında dereceler elde eden sporculara sahip Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi akademisyenler ve öğrenciler tarafından tercih edilirliğini artıracak.



Haber Tarihi : 11.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER