15 Temmuz Şehitleri Polikliniği Hizmete Açıldı

Daha önce Diş Hekimliği Fakültemizde hizmete giren şehit aileleri ile gazi ve gazi yakınlarının tedavilerinin gerçekleştirildiği “15 Temmuz Kliniği”nden sonra Araştırma ve Uygulama Hastanemizde de “15 Temmuz Şehitleri Polikliniği”ni hizmete açtık.

Şehit aileleri ile gazi ve gazi yakınlarının haftada iki gün tedavi edildiği “15 Temmuz Şehitleri Polikliniği”nin açılışına Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Genel Sekreterimiz Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Oğuzhan Görler’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Sağ olsunlar, Sayın Valimizle bir protokol yapmıştık ve orada en uzak köyden başlayarak şehit yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarını Diş Hekimliği Fakültemizde tedavi etmeye başlamıştık. O,  büyük oranda bitti, haftada iki gün onları alıyorduk. Şimdi de hastanede bu işi yapmaya başlıyoruz. Burada kontrolleri yapılıyor, başka bölümlere gitmesi gerekiyorsa tespit ediliyor ve görevli arkadaşlarımız onları götürüyor. Onlara öğle yemeklerini yediriyoruz, akşam da tekrar evlerine bırakıyoruz. Şu ana kadar yüz on kişi tedavi oldu.  Protokolden dolayı Sayın Valime tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Davut Gül konuşmasında,  “Ben hem Rektörümüze hem Kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. İlçelerde Kaymakamlarımız şehit yakınlarını, gazilerimizi ve gazi yakınlarımızı Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü’nün koordinesiyle buraya getiriyor. İlk olarak bu çalışmayı diş tedavisiyle başlattık. Diş Kliniğinde memnuniyet verici çalışmalar yapıldı. Aynı şekilde diğer hastalıklarla ilgili Üniversite Hastanesinin diğer polikliniklerde de bu hizmet verilmeye başlandı. Bu Rektörlük ayağı, diğer kısmını da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kaymakamlıklar ile şehit ve gazi derneklerimiz oluşturuyor. Türkiye’de yapılan örnek bir çalışma. Çalışanlarından koordine edenlerine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah buraya gelen şehit yakınlarımız gazi ve gazi yakınlarımızın buradan yüzü gülerek ayrılırlar.” dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Gül, Belediye Başkanı Aydın, Rektörümüz Yıldız, Rektör Yardımcıları, Üniversite hastanemiz yönetimi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Polikliniği açıldı.

 



Haber Tarihi : 14.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER