SCÜ’den Başarı Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) bünyesinde çalışmalarına devam eden yüksek lisans öğrencisi Emine Kaynar, 24 – 28 Temmuz 2022 tarihlerinde Hollanda’nın Maastricht şehrinde, gerçekleştirilen  “Advanced Photonics Congress” de ‘‘Sputtered AlN For Distributed Bragg Reflectors Operating In The SWIR Wavelengths’’ başlıklı çalışmasının sözlü sunumunu yapıp, TÜBİTAK 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı tarafından destek almaya hak kazandı.

Yine CÜNAM bünyesinde çalışmalarına devam eden yüksek lisans öğrencisi İzel Perkitel ise, 19-22 Eylül 2022 tarihlerinde Varşova Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan “The European Materials Research Society (E-MRS) Güz Toplantısı”nda “Optimization of Interlayer Transition Time In The Strain Compensated InGaAs/InAlAs QCL Grown by MOVPE” başlıklı çalışmasının sözlü sunumunu yapmak üzere COST (European Cooperation in Science and Technology) burslusu olarak kabul aldı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizde bilimsel çalışmaların artması adına önemli adımlar atıyoruz. Attığımız adımların meyvelerini görmek bizleri daha çok gururlandırıyor. Bu çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizi de tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 02.08.2022