“Dünya Veteriner Hekimler Günü” Coşkuyla Kutlandı

Dünya Veteriner Hekimler Günü Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Veteriner Hekimler Öğrenci Kulübü tarafından hazırlanan “Dünya Veteriner Hekimler Günü Etkinliği” programı ile coşkuyla kutlandı. 


Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi bahçesinde programa, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, Tarım ve Orman Bakanlığı Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ahmet Koçak, Veteriner Fakültesi akademik ve idari personeli, aileler, öğrenci ve öğrenci velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, “Veteriner Hekimlik mesleği, hayvan sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hayvanların üretimi ve ıslahı, hayvansal ürünlerin üretiminden tüketimine kadarki bütün süreçlerde sorumlu ve yetkili bir meslektir. Ayrıca görev alanı insan sağlığının korunmasını da kapsıyor. Bu yönüyle Veteriner Hekimliğin toplum sağlığının çimentosudur.” dedi.

Prof. Dr. Altay, Dünya Veteriner Hekimler Birliğinin 2000 yılında aldığı kararla Nisan Ayının son Cumartesi gününü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak belirlediğini ve ayrıca her yıl hayvan ve insan sağlığını ilgilendiren bir konunun slogan olarak sunulduğunu ve bu yılın tematik konusunun “aşılamanın önemi” olduğunu ekledi. 

Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ahmet Koçak Veteriner Hekimliğin toplum için önemine değinerek Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutladı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutlarken, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin günün önemine değinen mesajını okudu.

Program konuşmaların ardından teşekkür ve başarı belgelerinin verilmesi, öğlen yemeği ikramı, müzik programı ve gün boyu süren sosyal-sportif etkinlerle devam etti.
 



Haber Tarihi : 02.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER