Makamdan Makama Koro Konseri Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Makamdan Makama” konseri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi B Binası Güzel Sanatlar Bölümü Ekrem Zeki Ün Dinleti Salonu’nda gerçekleştirilen konsere öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı lisans 3. Sınıf öğrencilerinin almakta oldukları Geleneksel Türk Sanat Müziği dersi kapsamında hazırlanan konser 8 basit makamdan seçilmiş olan şarkı formundaki eserlerden oluştu.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Başkanı ve konseri yöneten Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut önderliğinde gerçekleşen konserde;

Kemal Emin Bara’nın bestelediği “Bağı Hüsnün O Güzel Gülleri Soldu”

Şerif İçli’nin Bestelediği “Ezelden Aşinanım Ben Ezelden Hem Zebanımsın”

Zekai Dede Efendi’nin bestelediği “Yine Bağlandı Dil Bir Nev Nihale”

Fehmi Tokay’ın bestelediği “O Ahu Bakışlara Bir Anda Kandı Gönülüm”

Şükrü Tunar’ın bestelediği “Söylemem Derdimi Kimseye”

Muzaffer İlkarı’ın bestelediği “Mademki Gidiyorsun Bırakıp Burda Beni”

Dede Efendi’nin bestelediği “Şu Karşıki Dağda Bir Yeşil Çadır”

Saadettin Kaynak’ın bestelediği “Tel Tel Taradım Zülfünü” ve “Benim Yarim Gelişinden Bellidir” adlı eserler seslendirildi.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Haber Tarihi : 11.12.2019