Sivas Hizmet Vakfı Burs Kampanyası

Sivas Hizmet Vakfı 2017-2018 eğitim-öğretim yılı burs kampanyasının tanıtımını, İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Toplumları ayakta tutan, onları birbirlerine bağlayan, birbirlerine kenetleyen temel ögelerden biri de yardımlaşma ve dayanışmadır. Medeniyetimiz, sahip olduğu üstün ruh melekeleri sayesinde, dünyaya adaleti tesis etmiştir. İşte medeniyetimizin önemli şehirlerinden birisi olan Sultanşehir Sivas’ta geçen yıl, Sayın Valimiz Davut Gül öncülüğünde ve Sivas Hizmet Vakfı tarafından 5.000 öğrenciye burs verme çalışmalarına başlanılmıştır. Bu sene yine devam ediyor ve geçen yıl 2.000 üzerinde öğrenciye burs verildiğini biliyoruz. Bu burstan yararlanan öğrenciler Sivaslı öğrenciler, lisans düzeyine eğitim alan öğrenciler, bir kısmı da Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler. Aylık 150 TL olan burs geçen yıl 8 ay devam ediyordu. Öğrencilerimizin çok memnun olduğunu biliyoruz.” dedi.

Üniversitemizin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize burs vereceğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda okuması, maddi imkânsızlıkları olanların bu maddi imkânsızlıklarını gidermesi için bunun çok önemli olduğunu biliyoruz. Geçen yıl, bu bursa katılan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Geçen yıl biz üniversite olarak burs vermiştik, bu sene bunu yine devam ettireceğiz.” dedi.

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, geçen yıl başlatılan bu projenin belli bir ölçüde amacına ulaştığını belirterek, "5 bin lisans öğrencisine burs vermek istemiştik. 2 binin üzerine çıktık. İnşallah bu sene 5 bin hedefini buluruz. Bu projeye katkısı olan başta vakfın yöneticileri olmak üzere mütevelli heyetine, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.



Haber Tarihi : 23.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER