Hasta, Hasta Yakını İle Sağlık Personeli İletişimi Konferansı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gelişim ve İnovasyon Kulübü tarafından “Hasta, Hasta Yakını İle Sağlık Personeli İletişimi” konulu konferans verildi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Başkanı ve kulüp danışman hocası Doç. Dr. Ümit Muhammet Koçyiğit, konuşmacı Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Ergül Koçak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Ergül Koçak konuşmasında, “İletişim tektir ve doğrular vardır. Siz doğru iletişimi kurduğunuz zaman sadece hastanede olduğunuzda değil ailevi ilişkilerinizde ve sosyal ilişkilerinizde başarılı olursunuz. İletişim; kendimizi özgürce ve bütünüyle ifade etme ve karşımızdakini anlama sanatıdır. İletişim aynı zamanda dokunmak demektir. Dokunmak kavramını iletişimin içine alabiliriz.” diye konuştu.

 

Koçak konuşmasının devamında, “İletişimin etkili olması dediğimizde iletmek istediğimizi karşımızdaki kişiye amaçladığımız biçimde iletebilmek, isteneni elde etmek ve beklenen tepkiyi oluşturmak. Bazen iletişim kurarız ama o kişinin yanından çok mutsuz ayrılırız. Bazen de iletişim kurarız kendimizi çok rahatlamış hissederiz. Amacımıza uygun bir iletişim kurabiliyorsak ve karşımızdaki kişi de bizi anlayabiliyorsa kendimizi iyi hissediyoruz. O yüzden iletişim kurmaktaki bu amaca çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa o iletişim olmaktan çıkıyor, her iki taraf için de mutsuz bir diyalog hâline geliyor. Sağlık kurumlarında iletişimin amacı hasta ve hasta yakınlarını tanımak, onların ihtiyaçlarını saptamak ve gidermeye yardımcı olmak, etkin sağlık hizmeti vermek, hasta ve hasta yakını memnuniyetini sağlamak, sağlık hizmetinin kaliteli şekilde sunulmasını sağlamak ve sağlık sektöründe şiddeti önlemek. Bu ana noktaları yapmadığınız takdirde bulunmuş olduğunuz pozisyon ne olursa olsun hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olamayacaksınız.” ifadelerine yer verdi.

 

Konferansın ardından program Doç. Dr. Ümit Muhammet Koçyiğit’in Ergül Koçak’a teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

 

 



Haber Tarihi : 02.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER