Bir Harf Öğretmek Uğruna Şehit Olanlara Selam Olsun!

 Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türk Kızları Topluluğu tarafından şehit öğretmenlerimiz için Eğitim Fakültesi Fuaye Salonu’nda fotoğraf sergisi açıldı.

 

Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Çifçi, “Bu hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Sevgili Peygamberimizin de buyurduğu gibi öğretmenler bizim için her zaman üst değerlere, üst özelliklere sahip insanlardır. Fakültemizde 24 Kasım münasebeti ile çeşitli etkinlikler, konferanslar, sergiler yapıyoruz. Çünkü bizim fakültemiz bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştirecek öğretmenler yetiştiren bir fakülte. Biz de istiyoruz ki öğretmenlerimiz vatanını, milletini seven hayırlı işler, hayırlı hizmetler yapan nesiller yetiştirilmesine vesile olsunlar ki biz onlara çok güveniyoruz, gençliğe de güveniyoruz, onların da güzel ve başarılı işler çıkaracağını düşünüyoruz. Biz de bu mesleğin önemini ve kutsiyetini anlatmak adına bu uğurda Cumhuriyet döneminden beri şehit olan öğretmenlerimizi ölümsüz hâle getirdik. Üniversitemizde bildiğiniz üzere Türk Kızları Topluluğumuz var. Bu topluluk öncülüğünde öğretmenlerimizi unutmadığımızı, bizlerin de onlarla birlikte olduğumuzu bu sergide şehit öğretmenlerimizi bir nebze de olsa onları anarak mesleğin kutsiyetini ifade etmek istedik. Bu münasebet ile hem 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum hem de bu uğurda şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Türk Kızları Topluluk Başkanı Zeynep Çarkçı ise yapılan etkinlikle ilgili olarak, “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle 19-21 Kasım tarihlerini kapsayan şehit öğretmenlerimizi anmak amacıyla bir fotoğraf sergisi düzenledik, amacımız onları unutturmamak. Sergimizde hikâyeleri ile birlikte 24 fotoğraf yer alıyor.” dedi



Haber Tarihi : 20.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER