Araştırma Görevlimizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Araştırma Görevlimiz Abdullah Kapıcıoğlu’nun toprak kaynaklı ısı pompalarının ısıl performansının artırılması amacıyla hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje hakkında bilgi veren Abdullah Kapıcıoğlu,
“Araştırma görevlisi olarak yürütücülüğünü üstlendiğim bu proje Üniversitemizde her kademedeki akademisyenin başarısını gösteriyor. Projemden kısaca bahsetmem gerekirse; 2017 yılının Aralık ayında başvurduğum projem 2018 yılı Ağustos ayında kabul edildi. Proje toprağın atıl ısısından faydalanmayı içeriyor. Ama biz buna bir farklılık ekledik. Nano akışkanlar ile ısı transferini artırmayı hedefliyoruz. Araştırdığımız kadarıyla dünya üzerinde toprak kaynaklı ısı pompasında nano akışkanın kullanıldığı bir çalışma yok. Üniversitemiz projemize büyük destek sağladı. Proje destek ofisimizin de desteklerini gördük. Çalışmalarımız devam ediyor. 2019 yılının ocak ayı gibi ısıtma deneylerinin ilk sonuçlarını alacağız. Ağustos ayı gibi de soğutma deneylerimizin sonuçlarını alarak bilim dünyasına kazandırmış olacağız.” dedi.

Haber Tarihi : 24.10.2018