Akif’i Anlamak ve Anlatmak Bizim Görevimiz

 

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Sempozyumu düzenlendi.

 

İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100. yılı olması münasebetiyle 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı" olarak ilan edilmesi dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'un ve İstiklâl Marşı'nın daha iyi anlaşılmasına katkı sunmak amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından "Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi.

 

Düzenleme Kurulunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş’ın ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sefa Çakır’ın yer aldığı sempozyum 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

 

Birinci Oturumun başkanlığını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ikinci oturumun başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve üçüncü oturumun başkanlığını ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş yaptı.

 

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin ve ilim insanlarının tebliğleriyle katkı sunduğu sempozyumun kapanış konuşmasını SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız yaptı.

 

Rektör Yıldız, “Mehmet Akif Ersoy;  İstiklal şairimiz, istikbal şairimiz. Çok önemli bir zat. İsmi eserlerini geçen çok nadir insanlardan bir tanesi. Birçok ülkenin ümidi Türkiye. Filistin, Doğu Türkistan, Kafkaslar, Balkanlar… Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlıdan Cumhuriyete Geçiş dönemindeki duruşunu konuşmalarını şu an bizlerin yapması gerekmektedir. Akif’i anlamak ve anlatmak bizim görevimiz. Bizler de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak Mehmet Akif Ersoy’un anlaşılması için böyle bir program yaptık. Yıl boyunca da çeşitli etkinliklerle devam edecek.” dedi.



Haber Tarihi : 01.06.2021

AYLARA GÖRE HABERLER