Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerimizin Başarısı

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz bir taraftan kendilerini yetiştirirken diğer taraftan da bilimsel yarışmalara katılarak adlarından söz ettiriyorlar.

 

Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunca düzenlenen (YUDBAT) Kongresi’ne katılan öğrencilerimiz ikincilik ödülüne layık görüldüler.

 

Dünyanın pek çok ülkesinden diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin birbirinden iddialı bilimsel çalışmalarıyla yer aldığı Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 7’nci Ulusal, 5’nci Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (YUDBAT) Kongresi’ne bu yıl; İngiltere, İtalya, Makedonya, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Mısır, Hırvatistan, Moldova, Ukrayna, İsviçre, Fransa ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden yaklaşık 400 öğrenci katıldı.

 

Farklı yıkama aktivasyon prosedürlerinin dentin tübüllerine kalsiyum hidroksit ve ikili ve üçlü antibiyotik patı penetrasyonu üzerindeki etkileri: konfokal lazer tarama ile mikroskopik çalışma sunumları ile yarışmaya, öğrencilerimiz Gülizar Demir ve Eda Koçak Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Recai Zan gözetiminde katıldılar.

 

Tüm dünyadan araştırmaların kıyasıya rekabet ettiği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.



Haber Tarihi : 30.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER