İletişim Fakültesi Öğrencileri Sivas Basınıyla Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), İletişim Fakültesi öğrencileri, Sivas Basınından gazetecilerle bir araya geldi.

 

İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Fikriye Çelik’in Uygulamalı Gazetecilik dersi kapsamında öğrenciler, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan ve cemiyet üyeleriyle bir araya geldi.

 

Derste, “Gazeteci Nasıl Olur? Gazetecinin Görevi Nedir? Gazetecinin Yerel Basında ve Ulusal Basındaki Görevi, Çalışma Ortamı, Gazetecinin Hal ve Davranışları Nasıl Olmalıdır?” konu başlıklarına değinildi. 

 

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, "Cemiyetin kapısı bütün öğrencilere açıktır. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. Öğrencilerimize her konuda yardımcı olacağız. Destek vermeye hazırız." dedi.

 

Işıl ışıl bilgili ve aydın bir gençliğin arkadan geliyor olmasının Cemiyet olarak kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Sezerer, İletişim Fakültesi ile Gazeteciler Cemiyeti’nin önümüzdeki günlerde öğrencilerin uygulamalı eğitim alacakları dönemde işbirliği yapacaklarını da ifade etti.

 

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan ise yerel basının haberlerin %70 ya da 80’ini kendine ait olma zorunluluğundan bahsederek, cemiyetin internet haberciliği üzerine alt yapı çalışmalarının mevcut olduğunu, 2023 yılında İletişim Fakültesi öğrencilerinin edindikleri bilgileri sahada pekiştireceklerinden dolayı umutlu olduğunu ifade etti.

 

Dersliklerde gerçekleştirilen etkinlikler toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

 



Haber Tarihi : 10.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER