Diş Hekimliği Fakültesine Mektup Yazdı

 

Diş çektirmekten oldukça korkan 8 yaşındaki Semih Kaya, tedavisinin ardından sağlık çalışanlarına hitaben Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine mektup yazdı. 

 

Dişçiden korkan 8 yaşındaki Semih Kaya, tedavisinin ardından Sivas Cumhuriyet Diş Hekimliği Fakültesine mektup yazdı. Annesi de hemşire olan ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Semih’in mektubuna kayıtsız kalamayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Semih’i ve ailesini fakülteye davet etti.

 

Mektubunda, “Sizi çok seviyorum. Ama şunu da söylemeliyim; sizlerden önceleri çok korkuyordum gerçekten. Bana iğne yapacaksınız ya da benden kan alacaksınız diye ödüm kopardı. Ancak boşuna korkmuşum. Siz hiç bana zarar verecek bir şey yapar mısınız. Ben zarar görmeyeyim diye yardımcı olursunuz. Size söz veriyorum; sizi gördüğüm zaman artık korkmayacağım.” ifadelerini kullandı.

 

Fakültede tedavisi yapılan 8 yaşındaki Semih, Dekan Hubbezoğlu’nu ziyaret etti. Semih ve ailesiyle bir süre sohbet eden Hubbezoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Semih Kaya mektubunda fakültemize gelmeden önce çok fazla korktuğunu dile getirmişti ama yapılan tedavilerden ve doktorlarımızın ilgisinden dolayı çok memnun kalarak tüm korkularını yendi, gönül rahatlığı ile tedavilerini tamamladı ve sağlığına kavuştu. Biz de bu münasebetle kendisini ve ailesini fakültemize çağırarak muhabbet etme fırsatı bulduk, bu davranışının diğer çocuklara örnek teşkil etmesi dileği ile herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ziyaretin ardından Dekan Prof. Dr. Hubbezoğlu, Semih Kaya’ya “Kahramanlık Belgesi” ve çeşitli hediyeler verdi.



Haber Tarihi : 30.04.2021

AYLARA GÖRE HABERLER