Rektörümüzün Bir Projesi Daha Başarıyla Sonuçlandı

Seçim sürecinde yabancı dil problemi yaşayan öğretim üyelerine ücretsiz yabancı dil kursu sözü veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, göreve gelir gelmez hayata geçirdiği ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Ücretsiz Yabancı Dil Kursu Projesi” meyvelerini verdi.

Yaklaşık beş ay süren eğitim sonrasında kursa katılan 44 öğretim üyesinden 32’si yabancı dil sınavından 65 puan ve üzeri alarak %73 başarı gösterdi. Kursa katılan öğretim üyeleri Kurs Eğitmeni Okutman Eyüp Gündüz eşliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Bilimsel yönden öğretim elemanlarımızı engelleyen ve insanın kafasında sürekli yer edinen yabancı dil problemini ortadan kaldırmak için başlattığımız eğitim başarı ile son buldu. Bizler bu problemi biliyorduk. Bunun için de seçim dönemlerinde verdiğimiz bir söz vardı. Öğretim elemanlarımıza ücretsiz kurs açacaktık. Öğretim elemanlarımızın göstermiş olduğu başarı da bizleri mutlu etti. İnşallah bu ve buna benzer çalışmaları devam ettireceğiz. Batılı dillerden sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca kursu ile kalmayıp bunların yanı sıra İspanyolca, İtalyanca, Farsça, Arapça, Çince ve Rusça gibi dilleri de araştırma görevlilerimize verdirip yaz aylarında pratik yapmaları adına yurt dışına göndermeyi de düşünüyoruz.” diyerek katılımcı öğretim üyelerini başarılarından dolayı kutladı.

Yıllardır yabancı dil sınavında başarı gösteremeyen ve beş aylık süren eğitim sonrası sınava girip başarılı olduklarını ifade eden öğretim üyeleri adına söz olan Fen Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Elik, “Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere kurs koordinatörümüz Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer’e, kurs eğitmenimiz Okt. Eyüp Gündüz’e bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ben uzun yıllardır doçentlik başvurusu yapmak için yabancı dil sınavından başarılı olmayı bekliyordum. Sunulan bu imkân sayesinde sınavı geçtim. Bu projenin devamını ve diğer üniversitelere de örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, göstermiş olduğu fedakârlıktan dolayı Okt. Eyüp Gündüz’e çeşitli hediyeler verdi ve kendi eserlerinden takdim etti. 



Haber Tarihi : 30.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER