Üniversitemiz Uluslararası Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

 

Türk yükseköğretiminin uluslararası üniversite olmak için çalışmalarını yürüten Üniversitemiz, CÜYÖS yerleştirmeleri ile üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizle tanışma programı düzenledi. 


Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, çok sayıda davetli ve yabancı öğrenci katıldı. 

Yabancı uyruklu öğrenci sayısının çoğaltılması ve üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin memnuniyetinin artırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, rektörlük görevine geldiği tarihten itibaren yabancı öğrenci sayısının artması için çalışmalar yaptı. Pek çok ülkeyi ziyaret etti. Başka ülkelerden gelen ziyaretçilerle sık sık görüşmelerde bulundu. Üniversitemizdeki fakültelerin ayrı ayrı uluslararası öğrenci kontenjanlarını artırılmasını sağladı. Çünkü bazı bölümlerde uluslararası öğrenciler için hiç kontenjan yoktu veya yok denecek kadar azdı. Bu gayretler önümüzdeki yıllarda uluslararası öğrencilerimizin sayısı katlanarak artacak. 170 gibi sayılardan bugün artık 300’lerin üzerine ulaşmış olacağız. Kısa vadede arzuladığımız sayı 500 ve uzun vadede 1000 öğrencinin üzeridir. Bu doğrultudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yaparken tek başımıza hareket etmiyoruz, bize destek veren kurumlarımızda var. Sivas İl Göç İdaresi Başkanı Uğur Bey, Sultan Şehir Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı ve çok değerli arkadaşlarımızda buradalar, onlar da koşuşturuyorlar, gayret ediyorlar. Bu gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Dünyanın Her Tarafında Öğrenci Sayısını Artırmak İçin Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Öğrencilerin sıkıntı ve sorunlarını, öğrenci işlerine gitmeden, temsilen bütün işlerini Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde gerçekleştirebileceklerini belirten Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak daha önceki yıllarda da diğer uluslararası ülkelerden, üniversitemize gelen öğrencilerimizle tanışma toplantıları yapılmıştı. Bundan sonra bu toplantılarımızı sık sık gerçekleştireceğiz. Rektörümüz, Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak bize ayrı bir yer tahsis ettiler. Bundan sonra öğrenci işlerine gitmeden, öğrenci işleri ofisimizde temsilen sizlerin bütün işlerini Uluslararası İlişkiler Ofisimizde gerçekleştireceksiniz. Uluslararası öğrenci sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Rektörümüz ve yardımcımızla geçen hafta Özbekistan’a gittik. Önümüzdeki hafta Moldovya’ya, Fas’a, Tunus’a gideceğiz. Yani dünyanın her tarafında öğrenci sayımızı artırmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf etmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Öğrencilere Sivas’ta eğitim aldıklarından dolayı şanslı olduklarını ifade eden İl Göç İdaresi Müdürü Uğur Temel Çeber, “Sizi sahiplenen, sizin derdinizle de dertlenen bir üniversite ve yönetim var. Bu açıdan da çok şanslısınız. İl Göç İdaresi olarak biz varız, biz elimizden gelen bütün katkıyı, enerjiyi devletimizin adına yapmakla mükellefiz.” diye belirtti. 

Yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan faaliyetleri öğrencilere tanıtan Sultan Şehir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Yıldız çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Rektörlüğümüzün çok güzel ve titiz çalışmalarından dolayı bu sene çok sayıda arkadaşımız geldi. Sizler bizim misafirimizsiniz, siz kendi ülkenizde, ailenizin yanında nasıl yaşıyor iseniz Sivas’ta da sizlere öyle bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Üniversitemizde eğitim gören öğrenciler Türkiye’de ve Sivas’ta bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler. 

 

 

 

 

 

 

 

 



Haber Tarihi : 09.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER