Rektörümüz'ün Anneler Günü Mesajı

Ailenin ve toplumun temel direği olan anneler, hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir.


Bizim anlayışımıza göre annelik, dünyanın en yüce duygularından birisidir. Anneler ise bu duygunun muhatabı olarak iyiliği, güzelliği hak eden en müstesna varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz hadis-i şeriflerinde, “Cennet, annelerin ayakların altındadır.” buyurarak anneliğin kutsiyetini ifade etmiştir.


Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizler için feda edip harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bir veciz sözde denildiği gibi, “Bütün kadınları önce olarak düşünmek” bir toplumun sağlıklı zihin yapısına sahip olduğunun işaretidir.


Bu açıdan, annelerimizi mutlu etmek ve onlara layık olmaya çalışmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor; mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.


Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör



Haber Tarihi : 12.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER