1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı Üniversitemizde Tanıtıldı

2015 yılında ‘Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon’ içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz %100 hibe 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programının tanıtımı yapıldı.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Filizöz, 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Proje Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu, Proje Tanıtım Sorumlusu Duygu Berberoğlu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri katıldı.


Program kapsamında öğrencilere iş planı yazma eğitimi ve proje yürütülmesi hakkında eğitimler verildi.


2015'ten bu yana TÜBİTAK BİGG GARAJ programı kapsamında, 9 ilden 48 girişimciye toplamda 7.200.000 TL'lik hibe kazandırıldı.


Proje Tanıtım Sorumlusu Duygu Berberoğlu, “TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı TÜBİTAK’ın 200 bin liralık hibe programında desteklediği teknolojik veri tabanlı bir program.  BİGG GARAJ Kuluçka Merkezimiz var; iş fikri olan, iş fikri ile ne yapacağını bilmeyen veya iş fikrini iş modeline nasıl dönüştüreceğini bilmeyen girişimci aday nasıl dönüştürebilir nasıl bir yol izlemelidir, onunla ilgili çeşitli destekler sunuyoruz. Girişimci adayların iş fikri olgunlaştıkça her birinin girişimcilik daire başkanlığı sektör meclisleri yönetimiyle iletişime geçerek onları sektörün ileri gelenleri ile buluşturma onlara sunum yapma iş fikirlerini anlatma çeşitli ortaklıklar kurulma potansiyeli üzerinden onların bir araya gelmesini sağlıyoruz.” dedi.


Başvuruların Kasım ayının ikinci haftasına kadar devam ettiğini ifade eden Berberoğlu, “Başvuru koşulları; öncelikle örgün eğitimden herhangi bir lisans programının son sınıf öğrencisi olup öğrenci işlerinden bir yıl içerisinde mezun olabileceğine dair bir belge alması gerekiyor veya lisans, yüksek lisans, doktora gibi programlardan mezun olalı 10 yıl geçmemiş olmalı ya da yüksek lisans doktora gibi programlara yeni başlayanlar da programa dâhil olmak için başvuru yapabilirler. Bu kapsamda etik kurumun kurulması gerekiyor. Etik birimine TÜBİTAK çok büyük vurgu yapıyor. Diğer temel koşullar da başvuru sahibinin daha önce Sanayi Bakanlığının Teknogirişim Desteği gibi programlardan destek almamış olması gerekiyor. Ekip içerisindeki diğer üyelerin bu koşulları taşımasına gerek yok. TÜBİTAK’a doğrudan başvuru yapılamıyor, bizim gibi uygulayıcı kuruluşlar üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.” dedi.


Berberoğlu,  “Çekirdek yetkinliklerinizde TÜBİTAK, aslında sunulan projeyi girişimci adayın yapabilecek yetkinlikte olup olmadığına bakar. Buna ilişkin bitirme tezi yapmış onu mu sunacak, bir akademisyen ile bir proje üzerine mi çalışıyor, projeye ilişkin bir sektörden mi geliyor, buna ilişkin deneyimleri mi var, mezun olduğu bölüm, üniversite yani yeterliliklerin uygunluğu projede sizin elinizi güçlendiren unsurlardır. Saha deneyimleriniz veya arka planınız yürüttüğünüz projeler vs. iş fikrinizi destekliyor olması önemlidir. Ekibinizin hazır oluşu TÜBİTAK’ın en önem verdiği noktalardandır.” dedi.


Program sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Filizöz tarafından Proje Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu ve Proje Tanıtım Sorumlusu Duygu Berberoğlu’na katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi verildi.



Haber Tarihi : 22.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER