SCÜ'de Bahar Temizliği Yapıldı

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) Bahar Temizliği yapıldı.

 

SCÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne bağlı 1S1K Kulübünün öncülüğünde Teknokent, SCÜ Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) ve Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Bahar Temizliği” programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Program hakkında bilgi veren SCÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mualla Akçadağ, “Yaklaşık 200 öğrencimiz ve akademisyenlerimizle birlikte başta Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölüm başkanımız Prof. Dr. Kıvanç Halil Arıç, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Karaköy ve İşletme Bölümünden Doç. Dr. Şebnem Özdemir hocamızla birlikte 1S1K Kulübü Teknokent, SCÜ Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER), Sivas Belediyesi’yle ortaklaşa yapmış olduğumuz bir etkinlik. Bu etkinliğimizde Teknokent’ten başlayarak Hasbahçe’ye kadar üniversitemizin kampüs alanında çevre temizliğimizi yapıyoruz öğrencilerimizle birlikte.” diye sözlerine devam eden Akçadağ “Çevreye bırakılan atıkların çok fazla olduğunu gördük. Bu durum bizleri üzse de üniversitemizin çevresinin genel anlamda temiz olduğuna da şahit olduk. Kirliliği yaratan etkenlerin başında sigara izmaritlerinin olduğunu gördük.” dedi.

 

Doç. Dr. Akçadağ ayrıca “Sivas Belediyesi sağ olsunlar bize çok destek oldular. Burada, sayın belediye başkanımız Hilmi Bilgin öncülüğünde öğrencilerimize çorba ikramında bulunulacak. Aynı zamanda çöpleri toplamamızda çöp toplama aparatlarını ve çöp poşetlerini yine bizlere tahsis ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza da teşekkür ediyoruz desteklerinde ötürü. Gerek Güvenlik ekibini, gerek de basın ekibinden arkadaşları bizler için seferber ettiler. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” diyerek teşekkürlerini ifade etti.

 

Bahar Temizliği güzergâhın Teknokent ve Hasbahçe Gölet Alanı arası olarak belirlendiği etkinlik Hasbahçe Gölet Alanında Sivas Belediyesi’nin katılımcılara çorba ikramıyla son buldu.

 



Haber Tarihi : 31.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER