“Kimyasal Bağımlılıklar” Çalıştayı Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) "Kimyasal Bağımlılıklar” çalıştayı yapıldı.

 

SCÜ Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından 4 Eylül Kültür Merkezi Turkuaz Salonda düzenlenen çalıştaya SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Komisyon Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, yüksekokul müdürleri ve yüksekokul müdür yardımcıları katıldı.

 

Öncelikli olarak madde kullanımının tartışıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven, “Komisyonumuzu kurarken kendi bünyemizde bağımlılıklarla mücadele etmek adına her fakülte ve yüksekokuldan bir sorumlu olmasını istedik. Bugün ilgili sorumlularla ilk defa yaptığımız çalıştayımızda buluştuk. İlkini “Kimyasal Bağımlılıklar” üzerine gerçekleştireceğimiz çalıştayın ikincisini ‘Davranışsal Bağımlılıklar’ üzerinde yapacağız.” dedi.

 

Konuşmanın ardından Dr. Öğr. Üyesi Karaca, “Bağımlılık Konusuna Giriş: Neden Bağımlı Oluyoruz?” adlı sunumunu gerçekleştirirken Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Yılmaz ise “Kimyasal Bağımlılıklar” üzerine sunum yaptı.

 

Sunumların ardından, fakülte ve yüksekokullardan gelen temsilcilerle mevcut durumun değerlendirilmesi ve eylem planlarının oluşturulması adına toplantılar gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 15.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER