Engellilere KPSS Kursu

Üniversitemiz, Sivas Belediyesi ve Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile engellilere ücretsiz KPSS kursu verilecek.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans alanlarında verilecek olan kursun bilgilendirme toplantısı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ile engelliler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı yaptı. Prof. Toparlı konuşmasında Üniversite olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, “Engelliler açısından bugün çok önemli bir gün. Çünkü yaklaşan E-KPSS, engelli arkadaşlarımız için çok önemli. Bu sınav devlet memuru olabilmelerine imkân sağlıyor. E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans grubu engellilerin engel gruplarına ve eğitim seviyelerine göre yapılan ve sonuçları ile Devlet Memurluğu kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Belediyesi olarak yapılan bu çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, engellilerin eğitimlerini tamamlamaları konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Engellilerin 2 bin yılından itibaren istihdam edildiğini söyleyen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Deveci Türkiye’de 43 bin engelli memur olduğunun altını çizdi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ise işitme engellilerin okuma-yazma noktasında eksikleri olduğu için sınavda başarılı olamadıklarını ifade etti ve bu eğitimlerin daha önce başlamasını istediklerini dile getirdi.

E-KPSS kursuna başvurular 1 Ekim’de başlayıp 15 Ekim’de sona erecek. Başvurular www.sivasfykm.com.tr internet sitesinden yapılacağını internet üzerinden başvuramayanlar Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki büroya gelerek başvuru yapabilecekler.

Kurs hafta içi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, hafta sonu ise Engelli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 



Haber Tarihi : 02.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER