Üniversitemiz Türkçeye Sahip Çıkıyor

“Türkçeye Vefa Gecesi” programına katılmak üzere ilimize gelen TDK (Türk Dil Kurumu) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin Üniversitemizde birtakım ziyaretlerde bulundu.

Prof. Dr. Kaçalin, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın eşliğinde ilk olarak Rektör vekilimiz Prof. Dr. Ünal Kılıç’ı ziyaret etti.

Daha sonra Üniversitemiz personelinin hoşça vakit geçirmesi için yaptırılan bahçeleri ziyaret eden Prof. Dr. Kaçalin “Hobi Bahçeleri” adının “Uğraşı Bahçeleri” olarak değiştirilmesinin Türkçeye güzel bir hizmet olduğunu belirtti ve Rektörümüze teşekkür etti.

Prof. Dr. Kaçalin ve beraberindeki heyet daha sonra Turizm Fakültesi’ne geçerek Fakültedeki “Restoran” sözünü “Yemek Salonu” olarak değiştirdiler.

Son olarak Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile konferans salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Kaçalin, meslek dallarında yabancılaşmış kelimeleri çıkarıp yerine Türkçe kullanılması gerektiğini vurguladı.

Haber Tarihi : 18.10.2017