Bitirme Projesi Sergisi Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Kulübü tarafından “Bilgisayar Mühendisliği Bitirme Projesi Sergisi” düzenlendi.

Buruciye Medresesi’nde düzenlenen etkinliğe Valimiz Davut Gül, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Valimiz Gül serginin açılışını gerçekleştirdikten sonra beraberindekilerle Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeleri yakından inceledi.

Bilgisayar Mühendisliği Bitirme Projesi Sergisi Organizasyon Komitesi Başkanı Öğretim Görevlisi Emre Ünsal yaptığı konuşmada, “Bugün Buruciye Medresesi’nde, şehrimizin göbeğinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Bitirme Projesi Sergisinin ilkini düzenlemekteyiz. Sergimize kırk beş adet bitirme projesi ile toplamda yetmiş beş öğrencimiz katıldı. Sergimizin içeriği 4. sınıf öğrencilerimizin dönem boyunca hazırlamış oldukları bitirme projeleridir. Sergimizde öğrencilerimizin yazılım, donanım ve gömülü sistemler gibi farklı alanlarda gerçekleştirdikleri projeler yer almaktadır. Amacımız, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projeleri insanlarla paylaşmak, yatırımcılarla akademisyenleri bir araya getirerek bir fikir birliği, çalışma ortamı sağlamaktır.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir ise yaptığı açıklamada, “Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde neler olduğunu, hangi konularda çalışmalar yapıldığını halkımıza duyurmak açısından fevkalade güzel bir yer seçimi olmuş. Tabii çalışmalar fevkalade güzel, uygulanabilir çalışmalar. Bunlar daha da geliştirilebilir. Biz Mühendislik Fakültesi olarak bu tür etkinlikleri sonuna kadar destekliyoruz. Belki bu yıl pilot uygulama olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bitirme ödevlerini bu şeklide sergiledi ama gelecek yıl Mühendislik Fakültesi içerisindeki diğer bölümlerimizi de bunun içerisine dâhil edip daha kapsamlı daha büyük bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Bilgisayar Mühendisliğindeki öğretim üyeleri arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlikte, eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçilerin yaptıkları oylama neticesinde, birinciliği “ IoT Akıllı Sera Sistemleri ” projesi ile Ersin Tütüncü, ikinciliği “Web İçerik Yönetimli Dijital Akıllı Pano Sistemi” projesiyle Akif Safa Yıldız ve Halil İbrahim Özdoğan, üçüncülüğü ise “Quadcopter” projesi ile Fadıl Burak Yurtsever kazandı. Başarılı öğrencilerimize plaket verildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 23.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER