Şah Damarı Şişti Şifayı Hastanemizde Buldu

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından atardamarında şişlik meydana gelen ortaokul 6. sınıf öğrencisi Emine Yetkin (10) başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.


Şahdamarı şişerek patlama riski taşıyan Emine Yetkin’in ameliyatını gerçekleştiren Üniversitemiz Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ada yaptığı açıklamada, “Emine bize sol şah damarında balonlaşma şikâyetiyle başvurdu. Yaptığımız muayene neticesinde ameliyat edilmesine karar verdik. Daha sonra ameliyat hazırlıklarını tamamladık ve ameliyata aldık. Normal şartlar altında biz, erişkinlerde bu tip balonlaşmaları nadir de olsa görüyoruz. Yalnız bu durum çocuk hastalarda gördüğümüz bir durum değil. Zaten dünya genelinde de çok yaygın bir durum değil. Biz tıp literatürünü taradık, literatürde şimdiye kadar 31 çocuk hasta şah damarında balonlaşma tespit ettik. Yalnız bunlardan sadece 2 tanesi bizim hastamıza benziyordu ve doğuştan gelen bir durum söz konusuydu. Yaptığımız ameliyatta müdahale şekli olarak bir ilk olma özelliği taşıyor. Diğer hastalara böyle bir müdahale yapılmamıştı. Açık ameliyatla şişen şahdamarı eski hâline dönüştürdük. Şu an hastamızın durumu iyi. Ameliyattan sonra biraz sıkıntıları olabilir. Özellikle çevre bölgelerdeki sinir basılarına, ödeme bağlı geçici tablolar oluşabilir. Konuşma bozuklukları olabilir. Bundan sonra takiplerine, kontrollerine devam edilecektir.” dedi.

Emine Yetkin’in babası Hasan Yetkin, “Çocuğumuzun atar damarında şişme vardı, genişleme vardı. Onu Kayseri’ye götürdük, oradaki doktorlar ‘Bu hastalık binde bir görülen bir hastalıktır.’ dediler. Şu an bizim müdahale etme şansımız yok. Sadece film çektiler. Sonra ben tekrar Sivas’a gelerek Üniversitemizde Fatih Hocama gösterdik çocuğumu. O da muayene etti ve beni bekleyin dedi. Bir buçuk ay sonra aradı. Fatih Hocamız ameliyat için hazırlıklar tamam dedi. Bizde getirdik, şükürler olsun ameliyatı iyi geçti. Şu an Allah’a şükür çocuğumun yemesi, konuşması yürümesi de her şeyi iyi.” ifadelerini kullandı.

Ameliyat olan Emine Yetkin ise “6. sınıfa gidiyorum, 10 yaşındayım. Boynumda bir şişlik oluşmuştu, doktor amcalarım sağ olsun ameliyat yapıp, sağlığıma kavuşturdular. Çok iyi, çok memnunum. Onlara çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
 



Haber Tarihi : 20.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER