Üniversitemizde Basılan Kitaplar Ülkemizin Kültür Dünyasına Büyük Katkı Sağlıyor

Akademisyenlerin hazırladığı bilimsel eserlerin basıldığı ve yayıncılık sektörünün önemli bir kısmını oluşturan üniversite yayıncılığının çeşitli imkânsızlıklarla boğuştuğu bir gerçek.

 

Kısıtlı imkânlara rağmen akademisyenlerimizin kitapları Üniversitemiz Matbaası’nda 20 Eylül 1990 yılından bu yana  basılıp şehrimizin ve ülkemizin bilim, kültür ve yayıncılık sektörüne büyük bir katkı sağlıyor.

 

Üniversitemiz matbaasında basılıp ciltlenen kitaplar kütüphanemizin envanterine demirbaş olarak kaydedilerek CÜSEM aracılığıyla da kitapların satışı yapılıyor. Kütüphane arşivinde yer alan kitaplar araştırma yapmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler için büyük bir ihtiyacı karşılıyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve gelmesinden bu yana Sivas Kongresi başta olmak üzere, çeşitli alanlarda 40 kitap Üniversitemiz Matbaası’nda basıldı. Ayrıca son üç yılda üniversitemizde yapılan 11 sempozyumun, kongre gibi bilimsel toplantılarında bildirileri kendi imkânlarımızla matbaamızda basılarak ilgili yerlere dağıtımı yapıldı.

 

Bilim dünyasına ve ülkemizin kültürüne katkı sağlayan bu eserler araştırmacılar için de kaynak teşkil ediyor. “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla yol alan, geçmişin mirasına sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla yürüyen Üniversitemiz bu sayede önemli bir açığı da kapatmış oluyor.



Haber Tarihi : 20.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER