“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Savaşının Ruhunu Anlamak”

Üniversitemiz Koyulhisar Meslek Yüksekokulu ve Koyulhisar İlçe Müftülüğü iş birliği ile “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Savaşının Ruhunu Anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşma yapan İlçe Müftülüğü personeli Durmuş Karaaş, Çanakkale Zaferi’nin ülkemizin bağımsızlığında çok büyük katkısı olduğunu ve bu uğurda binlerce kan döküldüğünü belirtti.

Karaaş, Çanakkale Zaferinde vatanı için can pahasına gayret gösteren tüm kahramanlarımız hakkında kısa bilgiler vererek dinleyicilere Çanakkale Savaşı’nın eşi benzeri görülmedik bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Çanakkale Deniz Zaferinin ülkemizin bağımsızlığında büyük rolü olduğunu, bu ruhu anlamanın ülkemizi anlamak olduğunu belirten Karaaş, konuşmasının son bölümünde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Haber Tarihi : 26.03.2019