Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Mi'rac Kandili Mesajı


Mi‘rac kelimesi, sözlük manâsı itibariyle; çıkılacak yer, merdiven, yükselme gibi anlamlara gelmektedir. Terim olarak ise; âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber’in Allah tarafından bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götürülmesi oradan Allah’ın katına yükseltilmesi ve urûc ettirildiği bu âlemde diğer peygamberlerin ruhlarıyla görüşmesi, cenneti, cehennemi görmesi ve çok kısa bir zaman içinde tekrar Mekke’ye döndürülmesi manâsına gelmektedir.


Peygamber Efendimizin en önemli mucizelerinden biri olan mi‘rac hâdisesine pek çok eserde yer verilmesi, bu hâdisenin gerçekleştiği gecenin sene-i devriyesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek bu gecenin Mi‘rac Kandili olarak idrak edilmesi ve bu gecenin hediyelerinden olan namazın “mi‘rac-ı müminîn” şeklinde anılması, Türk İslam kültüründe bu geceye duyulan saygıyı ve iştiyakı göstermektedir.


Tüm İslam âlemi olarak rahmet ve mağfiret iklimi üç ayların içerisinde yer alan en müstesna gecelerden biri olan Mi‘rac Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu kutlu gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder; tüm İslam âleminin Mi‘rac Kandili’ni tebrik ederim.
 



Haber Tarihi : 26.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER