KA107 Proje Yönetim Toplantısı Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Erasmus+ Programı faaliyetlerinden Uluslararası Kredi Hareketliliği 2019 yılı çağrısı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetleri gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunan ve proje başvurusu kabul edilen kurumların katılımıyla gerçekleştirilen ‘KA107 Proje Yönetim Toplantısı’ Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlendi.

 

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu ile birlikte Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi gibi 55 davetli üniversitenin uluslararası ilişkiler ofisi temsilcileri katıldı.

 

Üniversitemiz tanıtım filmi ve yöresel ağırlama halayı video gösteriminin ardından programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Aksu, KA107 projesi temsilcilerinin toplantısının Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, toplantının faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

 

Üniversitemiz tarihçesi ve uluslararası yapılan işbirliği faaliyetleri hakkında kısa bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Eğitim-öğretimin yanında bilimsel çalışmalara ve uluslararasılaşmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2017 yılından itibaren yaptığımız çalışmalarla Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ile birlikte birçok ülkeye giderek ikili anlaşmalar yaparak protokoller imzaladık ve geldiğimiz noktada bu sene de iyi bir durumda olduğumuzu görüyoruz. Ben bu açıdan Ulusal Ajansa da teşekkür ediyorum. Şu an 25 ülkeyle anlaşmamız var. İnşallah yurt dışına çok sayıda hocamızı gönderdiğimiz gibi çok sayıda akademisyende şehrimize gelecektir. Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Herhangi bir ülkeye gittiğimizde orda anlaşma yaparken şunu görüyoruz; daha önce şehrimize gelmiş, üniversitemize gelmiş akademisyenlerin görev yaptığı uluslararası birim temsilcileri bize çok büyük itibar gösteriyorlar. Bu da çalışan arkadaşlarımızdan kaynaklanıyor. Çünkü biz şunu yapıyoruz: Gelen ister hoca olsun, ister personel olsun, ister öğrenci olsun havaalanında karşılıyoruz. Üniversitemizde şehirde işlerini yaptırdıktan sonra havaalanına bırakıyoruz.” dedi.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Uzmanı Gözde Öztürk tarafından Uluslararası Kredi Hareketliliği, hibeler, gidilebilecek ülkeler ve sağlanması gereken şartlar, Yükseköğretim Birimi Uzmanı Dr. Selen Tokgöz ise KA107 proje uygulama teknikleri ile ilgili katılımcılara sunum yaptı.

 



Haber Tarihi : 08.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER