Turizm Fakültesi 2. Kariyer Günleri Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından 2. Kariyer Günleri düzenlendi.

 

4 Eylül Kültür Merkezi Keykubat Salonu’nda düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, kurum müdürleri, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programda ilk olarak Kariyer Günleri’ne destek veren kuruluşların tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Vali Ayhan gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitenin güzel işlere imza attığını ve üniversitelerin evrensel bilginin kaynağı olduğunu söyleyerek, “Turizm Fakültemizin ikincisini düzenlemiş olduğu Turizm ve Kariyer Günlerinde sizlerle birlikte yine güzel bir çalışma yaptı. Üniversitemiz çağı yakalayacak, öğrenciye hizmet edecek, sektörü yoklayacak. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi de çağın gerektirdiği şekilde gençleri yetiştiriyor, hazırlıyor ve bu sektörde olan firmaları buraya getirip etkileşim, istihdam ortamı oluşturmaya çalışıyor.” dedi.

 

Belediye Başkanı Bilgin ise, “Zor bir dönemde Kariyer Günleri’ni yapıyoruz. Bugünkü programın fırsatları değerlendirmek için hazır olmamız gerektiğine ilişkin bir amacı var. Bu noktada öğrencilerimiz mezun olduklarında istihdam edilmek üzere onları sektörü buluşturmak adına bu organizasyon büyük önem taşıyor. Bu program Sivas’ımızı ulusal anlamda tanıtmak, güzelliklerimizi ortaya koymak adına Üniversite-şehir iş birliği açısından olması gereken bir programdır.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven etkinliğin amacının öğrencilerin kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu vurgulayarak, “Kariyer Günleri turizm sektörünün önemli isimleriyle buluşma fırsatının sağlanmasının yanında öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak ve onlara bu konuda bakış açısı kazandırmak, öğrencilerin staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacı ile düzenlemektedir. Programa hem ilimizden hem de il dışından birçok işletme ve kamu kurumu katılmaktadır. Tüm bu katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koç da, “Türkiye’nin gelişiminin, ekonomik gelişiminin, son 25 yıllık periyoduna baktığımızda; iki sektörün ön plana çıktığını ifade edebilirim. Bu sektörlerden ilki savunma sanayidir, ikincisi ise turizm sektörüdür. Turizmin pandemi sonrası döneminde ivme kazanabilmesi için temel dayanaklara ihtiyaç vardır. Bu dayanaklar nedir dediğimiz zaman güvendir, emniyettir, sevgidir, saygıdır, hoşgörüdür. Barış ve huzurdur.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından SCÜ’de eğitim alan yabancı öğrenciler kendi ülkelerine ait dans figürleri sergileyip şarkı söylediler.

 

Yabancı öğrencilerin ardından Vali Ayhan, Belediye Başkanı Bilgin ve Rektör Yardımcısı Ataseven olmak üzere programa katılan il protokolü ve Üniversitedeki yöneticiler programa destek veren firmalara teşekkür belgesi verdiler.

 

Belge takdim töreninin sonrası Rektör Yardımcısı Ataseven firma stantlarını gezdi.
 



Haber Tarihi : 09.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER