Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

2020–2021 eğitim-öğretim yılı için Üniversitemiz Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Özel Yetenek Sınavı düzenlendi.

Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Temel Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen özel yetenek sınavı, korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında, maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları uygulanarak yapıldı.

Toplamda 40 öğrencinin alınacağı yetenek sınavında; öğrenci adaylarının algı derinliklerini, imgesel dağarcıklarını, gözlem yeteneklerini, sanatsal kabiliyetlerini ve yaratıcılıklarını ölçmeye yönelik iki ayrı uygulama yapıldı.

Yetenek sınavına il dışından gelen Mehmet Yiğit Özden adlı öğrenci, “Sivas’ın havası çok iyi, yerleşkesi çok güzel ve yeni. Daha önce başvurduğum üniversiteleri gözlemledim,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bana daha uygun olduğuna karar verdim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi çok güzel ve modern bir yer. Büyük şehirlere göre trafik sıkıntısı da yok. Burada okumak istiyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 08.09.2020