Üniversitemiz 3. Anadolu Lojistik Zirvesini Düzenledi

Üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından 3. Anadolu Lojistik Zirvesi düzenlendi.

Programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi dâhil olmak üzere çok sayıda öğrenci katıldı.

Anadolu'nun en büyük lojistik etkinliği olma özelliğini taşıyan Anadolu Lojistik Zirvesi, Anadolu'nun göbeğinde lojistik ihtiyacını ve lojistik iş gücünü artırmak, sektörün öğrencilerden taleplerini çözümlemek ve Anadolu'nun standart lojistik anlayışını modernize etmek yolunda sektör ve öğrencileri buluşturmayı amaçlıyor.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bizler vefa duygusunu önceleyen insanlarız, bu şehrin bir evladı olarak doğudan batıya, batıdan doğuya bütün yolların kesiştiği bu şehre bir şeyler yapmak amacı ile bu göreve talip oldum. Sivas tarih boyunca kültürel olduğu kadar sosyal ve ekonomik olarak da önemli bir şehir olmuştur. Üçüncüsü yapılan Anadolu Lojistik Zirvesi bu açıdan önemlidir. Ben bu zirveyi gerçekleştiren kulüp başkanı başta olmak üzere danışman hocasına, dekanımıza ve bu zirveye destek verenlere çok teşekkür ediyorum.  Bugün burada yapılan zirve benim için çok önemli. Şehrin avantajlarını öne çıkarıp lojistik iş gücünü artırmak için sektörün, öğrencilerimizin taleplerini alması bu açıdan da önemli. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü artırmak, sanayi üniversite ve şehir arasında iş birliğini güçlendirmek öğrencilerimizi sektöre girerken daha bilgili ve daha donanımlı olarak yetiştirmek bizim için de önemli. Zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından konuşan TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, “Şirketimizin uzmanlık alanına giren hedeflere bakacak olursak demir yolu araç filosunu geliştirmek, çeken ve çekilen araçların üretim ve bakımlarında özel sektör payını artırmak, demir yolu işletmeciliğinde özel sektör payını %50’ye çıkarmak, taşımacılıkta demir yolları payını, yolcu taşımacılığında %10, yük taşımacılığında ise %15’e çıkarmaktır. Demiryolu sanayisinin ülkemizdeki en eski ve köklü kuruluşlarından birisi olarak bu hedefler doğrultusunda çalışmalar yapmaktayız.” dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Sivas lojistik açısından gerçekten önemli bir merkez, tarihte özellikle Selçuklu ve Osmanlı döneminde doğuyla batının, kuzeyle güneyin kesişme noktası olması nedeniyle Sivas’ı ticarette hep önemli bir merkez olarak bu günlere taşımış, ama özellikle Cumhuriyet döneminde kısmen Sivas bu avantajını verimli kullanamamış. Sebebi ise gerek demir yollarının yetersizliği, gerekse karayollarının yetersizliği ve limanlara ulaşımın zor olması, Sivas’ı bu avantajlı konumundan biraz alıkoymuş. Ama son yıllarda Sivas’ın tekrar önemli bir merkez olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

 



Haber Tarihi : 03.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER