Personelimize “İşaret Dili Kursu”

Üniversitemiz personeline yönelik hizmet içi eğitim kursları devam ediyor. Bu kapsamda çalışanlarımıza işaret dili eğitimi verilmeye başladı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda verilmeye başlanılan kursun açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral ve kursa katılan personelimiz katıldı.

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bugün işaret dili eğitimine başlıyoruz. Amacımız işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmanız. Bu insanların bir kez dahi olsa problemlerini çözerseniz, gerçekten yaptığınız bu iş, inşallah sadaka-i cariye niteliğinde olur. Ben böyle düşünüyorum.  Sayın Rektörümüzün bize sağladığı destek ile Sivas’ta engellilere sahip çıkıyoruz. Hangi türden engelli olursa olsun. Bugünkü kursumuz Millî Eğitim Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında güzel bir dayanışmanın eseridir.” şeklinde konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise “Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizim hem örgün hem de yaygın eğitim gibi iki temel görevimiz var. Örgün eğitim çerçevesinde zaten biliyorsunuz okullarımız gerekli öğretimi sınıflarda yapıyor. Ama 23 yaş üzeri veya okulu bitiren daha sonra hayata atılmış yediden yetmişe herkesin sorunlarıyla ilgilenmek bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Engellilerle ilgili böyle bir programın olması sevindirici.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmaların en güzellerinden bir tanesi CENGEL oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi güzel faaliyetler yapıyor. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Biz üniversitenin engelsiz bir üniversite olmasını istiyoruz. Baştan beri söylediğimiz bu. Ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Sizler hem Üniversitemizde hem Sivas’ta veya bulunduğunuz yerde işitme engelli kardeşlerimizle rahatça anlaşabileceksiniz. Bu da hem sizin için güzel hem toplumumuz için güzel. Ülkemizde çok sayıda işitme engellinin olması bizi harekete geçirdi.” dedi.

Konuşmaların ardından hizmet içi eğitimler kapsamında gerçekleştirilen “İşaret Dili” kursunun ilk dersi başladı.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 www.youtube.com/watch SRT 



Haber Tarihi : 06.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER