Ölümcül Beyin Kanaması Yaşayan 65 Yaşındaki Hastaya Kasığından Beyin Ameliyatı Yapıldı

Üniversitemiz Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı’nda beyin damarlarındaki baloncukların (anevrizmaların) kapalı yöntemle anjiyografi ile endovasküler tedavisi yapılmaya başlandı. Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Yıldız, 5.vakasını başarıyla sonuçlandırdı.

Giresun’da düşme sonucu beyin kanaması yaşayan 65 yaşındaki Zinnişah Tiryaki, 112 ekiplerince Üniversitemiz Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkikler sonucu beyin kanaması geçirdiği belirlenen hasta ameliyata alınarak hayata döndürüldü.

Hasta hakkında bilgi veren Dr. Bülent Yıldız, “Hastamız 65 yaşında ve Giresun’da yaşıyor. Evinde otururken ciddi bir beyin kanaması geçiriyor. Yapılan tetkikler sonrası hastada subaraknoid kanama olduğu tespit edildi. Hastaya müdahale edebilecek en yakın gelişmiş merkez olarak hasta yakınları Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizi tercih ediyorlar. Hasta, Üniversitemiz Beyin Cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Bizim radyoloji ana bilim dalında yaptığımız incelemelerde hastada beyin kanamasına neden olan damar bozukluğu (anevrizma baloncuk hastalığı)  tespit edildi. Daha sonra beyin cerrahisi ile konsültasyon yapıldı. Hastaya anjiyografi yöntem ile (kapalı ameliyat) koil embilizasyonu’nun uygun olacağı düşünüldü.” dedi.

Dr. Bülent Yıldız, “Bu damarı nasıl tedavi edeceğimize karar verdikten sonra hastayı genel anestezi şeklinde uyutarak kasıktan anjio sistemi ile beyine kapalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastanın beyninde oluşan baloncuğa bizim koil dediğimiz saç kılı inceliğindeki tel madde ile kapattık. İşlem sonrası hastayı kontroller ve dinlenmesi için yoğun bakım ünitesine aldık, durumu oldukça iyi.” ifadelerini kullandı.

Annesinin Sivas’ta ameliyat yapılmasını isteyen oğlu Oktay Tiryaki ise, “Annem Giresun Göreli’de yaşıyor, düşme üzerine beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Araştırma yaptık, buraya getirmeyi uygun gördük. Araştırmalarımızda Üniversite hastanesinde doktorların bu alanda başarılı olduğunu gördük. Bülent Hoca’ya çok teşekkür ediyorum. İlk görüşmemiz Ünal Hoca ile oldu. Servisteki bütün hocalarımızla görüşüldü ve güzel bir ameliyat gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

 

 



Haber Tarihi : 01.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER