2’nci Sivas Bölgesel İSG Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüz tarafından şehrimizde faaliyet gösteren firmalarla iş sağlığı ve güvenliği konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla 2’nci Sivas Bölgesel İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitemiz Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yücel, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nihan Arslan ve ilgili kurumların yöneticileri, İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile yüksek lisans öğrencileri katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nihan Arslan, geçtiğimiz yıl ilimizdeki kamu kurumlarına yönelik düzenledikleri çalıştayın devamı niteliğinde olan çalıştayın amacı hakkında bilgi vererek, “Bu yıl da özel sektör firmaları ile bir araya geldik. Çalıştayımızın amacı; ‘Kurumlarımız iş sağlığı ve güvenliği noktasında hangi aşamada, uygulamaları neler, birbirimizden nasıl faydalanabiliriz?’ gibi konuları öğrenmek ve karşılıklı iş birliğini geliştirmektir.  Bu iki çalıştayımızın ardından bir de sağlık alanında faaliyet gösteren kurumlar ile bir çalıştay yapıp ilimizin iş sağlığı ve güvenliği noktasında hangi konumda olduğunu açıklayan, hangi noktada eksiğiz, hangi noktalarda önlem alınmalı gibi konularda bir çalıştay kitapçığı yayınlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yücel ise çalıştayda ele alınacak konu başlıkları hakkında katılımcılara bilgi vererek Üniversitemizin iş sağlığı ve güvenliği alanında yapmış olduğu faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın insan canının her şeyden önemli olduğunu ifade ederek, “Çalışma hayatında duyduğumuz iş kazaları ve meslek hastalıkları hepimizin vicdanını sızlatıyor. Üniversitemizde yönetici olarak görev yapmaya başladığımızda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatı ile Üniversitemizde görev yapan personelimizin sağlığını korumak üzere bu birimi kurduk. Bu vesile ile Üniversitemizde gerekli iş önlemlerinin alınmasında ve bilinçlendirme amacıyla yapmış olduğu katkılardan dolayı birimimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yücel’in moderatörlüğünde Votorantim Çimento, Çamlıbel Elektrik AŞ (ÇEDAŞ), ESTAŞ, Netbor Plastik Boru AŞ, Emmioğlu Mermer, Gökler AŞ ve Turanoğlu İnşaat firmaları iş alanlarında yapılan önlemler ve iş sağlığı ve kültürü oluşturma çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İşçilerde ve işverenlerde iş sağlığı ve meslek hastalıkları algısının nasıl olması gerektiği, gerekli önlemlerin alınması ve uygulanabilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. 

Program sonunda Üniversitemiz Mihmandar Uygulama Oteli’nin lokanta ve konaklama kısımları misafirlere tanıtıldı. Her türlü toplantıya Mihmandar Uygulama Oteli olarak ev sahipliği yapılabileceğini ifade eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, “İlimiz adına oldukça değerli bir otel. Doğa ile baş başa. Hafta sonu kahvaltı, lokanta ve konaklama hizmeti ile çok iyi noktadayız. Tüm kurumlarımız misafirlerini otelimizde ağırlayabilir. Toplantılarını da otelimizde yapabileceklerini memnuniyetle ifade ediyorum.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 09.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER