Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Kadir Gecesi Mesajı

Tüm İslam âlemi olarak bir taraftan; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden âzat olan mübarek Ramazan-ı Şerif’e “elvedâ” demenin hüznünü yaşarken diğer taraftan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne vâsıl olmanın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız.
 

Mübarek gün ve geceler içerisinde rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan Kadir Gecesi’nin ayrı bir yeri vardır. Çünkü bu kutlu gecede Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nüzûlu tamamlanmış yani Cenab-ı Allah, âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimizin aracılığıyla tüm insanlara nihaî mesajını ulaştırmıştır.

 

Kur’an-ı Kerim’de ve hadis-i şeriflerde geçen Kadir Gecesi’nin önemine dâir ifadeler, bu gecenin kadrini artırmakta ve bu gecede yapılan ibadet ve duaların kullar nâmına çok kıymetli olduğunu vurgulamaktadır.

 

“Her gece Kadr olsa Kadr’in kadri olmazdı şehâ

Her hacer gevher olaydı gevher etmezdi bahâ” diyen şairimiz ise Leyle-i Kadir’in değerini veciz bir şekilde nazmederken Kadir Gecesi’nin kültürümüzde de ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 



Haber Tarihi : 26.04.2022

AYLARA GÖRE HABERLER