5. Hazan Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 5’inci Hazan Şiir Dinletisi, Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda yapıldı.

 

Ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından biri olan İslam Bilim Tarihi araştırmacısı, merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına gerçekleştirilen şiir dinletisinde Üniversitemiz öğrencileri Türk edebiyatının önemli şairlerinden şiirler okudular.

 

Dinletiye Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Yüksek Öğrenim KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İŞKUR Müdürü Hikmet Canpolat, akademisyenler, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın “Kirli Harita” isimli şiirinin de seslendirildiği programda Türk edebiyatının güçlü isimleri Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, İbrahim Tenekeci, Süleyman Çobanoğlu, Said Yavuz, Zeynep Tuğçe Karadağ gibi şairlerin şiirleri seslendirildi.

 

Program öğrencilere belge ve hediyelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız şiir dinletisinin ardından programda yer alan öğrencileri Rektörlük Toplantı Salonu’nda misafir etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektörümüz dinletiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu tür faaliyetlerin önümüzdeki aylarda devam edeceğini söyledi.

 

Fuat Sezgin Kimdir?

 

Bitlis'te 24 Ekim 1924'te dünyaya gelen Fuat Sezgin, Erzurum'da ortaokulu ve liseyi bitirip 1943'te İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nde alanında en tanınmış uzmanlardan Alman şarkiyatçı Helmut Ritter'in öğrencisi olan Sezgin, Ritter'in tavsiyesi üzerine İslam bilimlerine yöneldi. Sezgin, 1951'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra, Arap Dili ve Edebiyatı üzerinde doktora yaptı.

 

"Buhari'nin Kaynakları" konulu doktora tezini tamamlayan Sezgin, 1954'te doçent oldu. Sezgin, bu çalışmasıyla hadis kaynağı olarak İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan Buhari'nin, bilinenin aksine sözlü kaynaklara değil yazılı kaynaklara dayandığı tezini ortaya attı.

 

31 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz tarafından Fahri Doktora verilen Prof. Dr. Fuat Sezgin 30 Haziran 2018 yılında vefat etti.

 

 



Haber Tarihi : 10.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER