CENGEL’den Engellilerimize İkinci Kitap

2016 yılının Aralık ayında kurulan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) engellilerimizin ikinci kitabını yayımladı.

Açıldığı günden bu yana engellilerin sorunlarına çözüm olma noktasında yaptığı faaliyetlerle engellilerimizin sesi olan CENGEL birimi faaliyet alanını bir adım daha ileriye taşıdı.

Daha önce engellilerimizin vatan, bayrak ve 15 Temmuz’la ilgili duygularını bir araya getirildiği “Vatan Sevgisi Engel Tanımaz” isimli şiir kitabı CENGEL birimi tarafından yayımlanmıştı.

Şimdi de 2004 yılında rahmetli olan Ahmet Gökkaya ile kardeşi Muhammed Gökkaya’nın şiirlerinin bir araya toplandığı Açan Güllerimiz adlı şiir kitabının takdim yazısını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Alim Yıldız yazarken editörlüğü CENGEL birimi sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı yaptı. Kitapta Rahmetli Ahmet Gökkaya’nın 31, Muhammed Gökkaya’nın ise 108 şiiri bulunuyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konu ile ilgili açıklamasında engellilerin her zaman yanlarında olduklarını, onların sıkıntılarını gidermek için çalışacaklarını ifade etti.

Rektörümüz bu amaçla CENGEL birimini oluşturduklarını belirterek, “Edebiyatın en yüce sesi olan şiirle hemhâl olan engelli kardeşlerimizin çabalarına karşılık vermek durumundayız. Onların bu çalışmalarına destek olmak ve onlarla birlikte yan yana yürümek bizim için onurdur.” dedi.

CENGEL birimi sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, “ Engelli kardeşlerimizin yeteneklerini ortaya koyması açısından bu kitap önemli. CENGEL Birimi olarak bu tür çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 15.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER