Kayıt Yaptıran Öğrencilere Rektörümüzden Sürpriz

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 2019 YKS tercihlerinin açıklanmasının ardından Üniversitemizi kazanan öğrencilere ve ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.


Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kayıt yaptıran öğrencileri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Rektörümüz, öğrenci odaklı eğitime inandıklarını ve yapılan her çalışmanın öğrencilerin memnuniyeti için olduğunu belirtti.

Rektörümüz Yıldız işlemlerin sorunsuz ilerlediğini söyleyerek, “Cuma günü e-Devlet üzerinden kayıtlar yapılmaya başlandı. Bugün de bazı öğrencilerimiz bizzat Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na gelerek kayıt yaptırıyorlar. Kayıtlar gayet güzel ilerliyor ve 5 saniyede kayıt işlemleri bitiyor. e-Devlet üzerinden kayıt yaptıranlar için bir problem yok ama Sivas’ta ikamet edenler burada yapmayı tercih ediyor. Diğer illerden gelenler de Sivas’ı görmeye ve yurtlara bakmak istiyorlar. Ben yeni öğrencilerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Yurt problemimiz yok. KYK yurtlarımızın 23 bin kontenjanı var. Öğrencilerimiz buraya geldiklerinde kayıtlarını rahatlıkla yaptırabilirler. Eğitim-öğretim başladığı zamanda yurtları hazır olmuş olacaktır. Eğer bir sorun sıkıntı olursa Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu - Sivas Müdürlüğü ile görüştük, onlar da tedbirlerini zaten aldılar.” dedi. 

Sözlerine, “Bu sene 10 bin 776 kontenjanımız vardı, 9 bin 344 öğrencimiz yerleştirildi.” diyerek devam eden Rektörümüz şunları kaydetti:

“Geçen yıla göre yüzde 10 artış göstererek yüzde 87 doluluk oranı yakaladık. İkinci yerleştirmeler ile birlikte bu oran daha da artacaktır. Üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi kutluyorum, ailelerinin gönülleri ferah olsun. Hem eğitim-öğretim hem de yurt olarak bir sorun ve sıkıntı yaşanmayacaktır.”

Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemize yeni yerleşen öğrencilerimizden bir isteğimiz de var. Üniversite ile bilgili almak için web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler. Biz zaman zaman oralardan duyurularda bulunuyoruz. Üniversite ile ilgili net bilgileri kendilerinin faydalarına olmaları için takipte bulunsunlar.” diye ekledi.

Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanan Afra Keskinkılıç, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olmasından dolayı tercih ettim. Öğrenci işlerine gelip diplomamı ve kimliğimi vererek çok hızlı bir şekilde kaydımı gerçekleştirdim.” diye konuştu.

Afra Keskinkılıç’ın annesi Beyza Keskinkılıç ise kayıt işlemlerinin çok kısa sürede bittiğini belirterek, “Kastamonu’dan geliyoruz. Kayıt işlemlerinin çok uzun olacağını düşündük. Ancak çok seri bir şekilde çocuğumuzun kaydını gerçekleştirdik. İlk defa Sivas’a geldik, üniversiteyi daha tam gezemedik ama güzele benziyor. Zaten köklü bir üniversite olduğunu duyduk. Çok iyi bir eğitimi olduğu için tercihlerde öncelik tanımıştık.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 19.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER