Anne Sütünün Önemi ve Desteklenmesi

Uygulama ve Araştırma Hastanemizde, Emzirme Haftası kapsamında Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinde Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız Hanımefendinin katılımlarıyla “Anne Sütünün Önemi ve Desteklenmesi” konulu etkinlik düzenlendi.

Programda, hayatın ilk iki yılında anne sütüyle beslenmenin sonraki dönemde kişinin tüm hayatı boyunca sağlığını olumlu yönde etkilediğine değinilerek anne sütünün özellikleri ve önemi vurgulandı.

Yenidoğan Servisi yoğun bakım sorumlu hemşiresi Nazlı Alkan, yenidoğan servisinde yatan annelere hitaben yaptığı konuşmasında,  "Yüzde 87'sini suyun oluşturduğu anne sütü, ilk 6 ay bebek için su dâhil tüm gerekli besinleri içerir. İlk 6 aydan sonra 2 yaşına kadar takviye besinlerle anne sütünün alımının devam etmesi gerekiyor. Bu süreçte de alınan anne sütü, bebeği ömür boyu karşılaşma ihtimali olan birçok hastalıktan da bir kalkan gibi korumuş oluyor. Üstelik anne sütü, her bebek için ayrı bir bileşime sahip. Her annenin sütü, bebeğine özel." İfadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız, annelere hediyelerini sundu ve Üniversite çalışanlarına çiçek takdimi yaptı.



Haber Tarihi : 05.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER