Umutlar Yeşerdi

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi ve Tüp Bebek Merkezi tarafından 50’nci bebek için kutlama programı ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Hikmet Boran Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Valimiz Salih Ayhan’ın Eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Eşi Emine Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, öğretim üyeleri ile aileler ve davetliler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayşe Gonca Yenicesu, “Sivas ve çevresinde büyük bir eksikliği dolduran ve geniş çevreye hitap eden Tüp Bebek Merkezi beşinci yılında. Toplam 2 Bin hastaya hizmet verdik. 267 gebelik olup bunların 53 tanesi bebekleri ile evlerine döndüler. Biz artık şehirden çıkıp farklı illerde bebek umudu ile giden vatandaşlarımızın artık böyle bir gereği kalmadığını ve Tüp Bebek Merkezi’nin birçok merkez ile yarışır durumda olduğunu belirtmek isterim. Bebek isteyen vatandaşlarımızı Hastanemiz Tüp Bebek Merkezi’ne davet ediyorum.” dedi.

 

Tüp Bebek Merkezinde Tedavi gören ve 10 yılın sonunda ikiz kız çocuklarına sahip olan ve anneler adına konuşma yapan Serpil Çetinkaya, “İnsanları tanımayı, acılarını azaltmayı, dertlerine derman olmayı, hayallerine umut olmayı, başarılı bir meslek edinip doktor olan ve özellikle de bana anne olma duygusunu yaşatan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi doktorlarına ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Evlat hasreti nedir bilir misiniz? Ben çok iyi biliyorum. 10 yıl bunun hasreti ile yaşadım. Hastane koridorlarında hıçkıra hıçkıra ağladım. Fakat Rabbimin dert verip dermanını da verdiğini gördüm ve ikiz kızlarım dünyaya geldi, bu yüzden doktorlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır.” dedi.

 

Ardından konuşan Tüp Bebek merkezi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Doktoru Prof. Dr. Celal Kaloğlu Tüp Bebek Merkezi’nin tanıtımını yaparak, “Yüksek donanımlı cihazlar ve özverili personelimiz ile mesai mefhumu gözetmeksizin yaptığımız çalışmaların meyvelerini aldık, çok mutluyuz.” dedi.

 

Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ise “Üniversite hastanemizde çok güzel hizmetlere imza atan Tüp Bebek Merkezimizde çocuk sahibi olmak isteyen ailelere umut olmak ile beraber, bölgemizde bebek sahibi olmak isteyen çiftlerimiz bebek sahibi oldular. Bilgili ve donanımlı ekibimiz var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

           

Son olarak konuşan Valimiz Salih Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ise “Anne olmak her kadının hayalini kurduğu güzel bir duygudur. Biz kadınlar ancak anne olduğumuz zaman kemale ereriz. Bazen hayat hepimize eşit şartlar sunmuyor. Sıkıntılı geçirdiğimiz süreçler oluyor. Şehrimizde böyle bir merkeze sahip olmamız çok güzel. Tüp bebek ile hamile kalmak çok zor ve sabır isteyen bir durum. Üniversite hastanemizdeki Tüp Bebek Merkezi çalışanlarını tebrik ediyorum ve destekliyorum. İnşallah bebek isteyen herkes emellerine kavuşur ve bebek sahibi olurlar.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Tüp Bebek Merkezi’ne geçilerek merkezde dünyaya gelen bebekler için üzerinde “Umutlar Yeşeriyor” yazılı pasta kesildi.



Haber Tarihi : 23.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER