15 Temmuz Şehitleri Kliniği Bütün Türkiye’ye Hizmet Veriyor

Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde açıldığı 2016 yılından bu yana şehit yakınlarımıza, gazi ve gazi yakınlarımıza en üst seviyede hizmet veren 15 Temmuz Şehitleri Kliniği ilk olma özelliğini korurken, verdiği hizmet ve gösterdiği hassasiyetle Sivas dışındaki hastalardan da talep görüyor.


Van’ın Çatak ilçesinde arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK’nın tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 14 Nisan 2017 tarihinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Babacan’ın anne ve babası 15 Temmuz Şehitleri Kliniği’nde tedavi gördüler.

Şehidimizin anne-babası Hatice ve Ahmet Babacan tedavilerinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a Rektör Danışmanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Görler eşliğinde ziyarette bulundular.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Doç. Dr. Görler, 15 Temmuz Şehitleri Kliniği’nin Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve gelmesinin ardından açıldığını, ilçeleri ve köyleriyle birlikte Sivas’a hizmet verdiğini ifade etti.

Doç. Dr. Görler konuşmasının devamında, “Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden gelen şehidimizin anne ve babasının da diş tedavilerini tamamladık. İmplant tedavisi uyguladık, aylarca süren tedaviler bunlar. İkisi de çok memnunlar. Bizimle helalleşmeye geldiler, biz de memnuniyet duyduk. Türkiye’deki bütün şehit anne-babalarımızın başımızın üstünde yerleri var. Gazi ve gazi yakınlarımızda gelip tedavilerini burada yaptırabilirler. Ben nazik ziyaretlerinden dolayı şeref duydum.” diye konuştu. 

Sivas dışından da hastaların geldiğini belirten Doç. Dr. Görler kliniğin tüm Türkiye’ye hitap ettiğinin altını çizdi. 

Klinik hakkında bilgi veren Görler, “Yaklaşık 350’nin üzerinde şehit yakınımızı, gazi ve gazi yakınımızı burada ağırladık, ağırlamaya devam ediyoruz. 15 Temmuz Şehitleri Kliniği bu projenin bitmesiyle görevini tamamlamadı; toplumsal ve sosyal projelerimizi de yerine getiriyoruz. Şu ana kadar Sivas’taki hemen hemen bütün kurumlarla protokoller yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu kliniğimizde çok hızlı bir şekilde tedaviler uyguluyor. Belki aylarca süren bir tedaviyi birkaç hafta içerisinde uzman ekibimizle tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şehit annesi Hatice Babacan, “5 ay içerisine dişlerime başladılar. Dişlerim çok güzel yapıldı. Çok memnunum. Allah razı olsun böyle bir klinik açtıkları için. Oğuzhan Hocamdan, buraya kim vesile olduysa hepsine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Baba Ahmet Babacan ise tedaviden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Kendime ve hanıma diş yaptırdık. Çok memnunum. Oğuzhan Hocama, Rektör Alim Hocama çok teşekkür ederim. Buraya kim vesile olduysa Allah razı olsun. Bütün şehit anne ve babaları adına dua ediyorum.” dedi.
 
 



Haber Tarihi : 10.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER