Diplomasını Evinde Alan Öğrencimizden Rektörümüze Ziyaret

5 yıl önce lösemiye yakalanan ve kardeşi Melike’den nakledilen ilikle sağlığına kavuşan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nü üstün dereceyle bitiren öğrencimiz Ahmet Turan Gültekin Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

 

Ziyarette öğrencimizin babası Halis Gültekin ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.  Serdal Berkil de hazır bulundu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Göreve geldiğimizde Üniversitemiz bünyesinde CENGEL Birimini kurarak engelli öğrencilerimiz ve personelimizin sorunlarına ve dertlerine çare olmak için büyük bir çaba içerisine girdik. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencimiz Ahmet Turan Gültekin lösemi hastalığına rağmen büyük çaba ve özveriyle okulunu bitirdi. Biz de Ahmet’i evinde ziyaret ederek diplomasını vermiştik. Bugün de öğrencimiz Ahmet ve babası bizleri ziyarete geldiler, kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

 

Yapılan ziyaret sonucu çok sayıda ortamda haber yapılması ile farkındalık oluştuğunu ifade eden ve bu nedenle emeği geçenlere teşekkür eden Ahmet Turan Gültekin, “Rektör Hocamızın beni ziyaret etmesi diplomamı evde vermesi beni çok mutlu etti. Bu olaydan gerçekten çok gururlandım. Bizleri ziyaretiniz ulusal basında da geniş yer buldu. Bundan dolayı ayrıca çok mutlu oldum. Birkaç tane lösemi hastası bana ulaştı. Böyle bir programdan dolayı böyle güzel dönüşler alacağım hiç aklıma gelmezdi. Altı yıldır lösemiyle mücadele ediyorum. Bu hastalığımı sizlerin sayesinde insanlar öğrendi. Bundan dolayı beni arayarak lösemiyle mücadele noktasında neler yaptığımı soruyorlar. Hiçbir zaman, hiçbir konuda hiçbir şeyde umudumu kaybetmedim. O yüzden hayata tutunduğumu düşünüyorum. Rektöre, dekanlara ulaşmak benim gözümde ulaşılması zor makamlardı. Sizin beni evimizde ziyarete gelmeden öncesine kadar bende öyle düşünüyordum.” diye konuştu.

 

Öğrencimizin babası Halis Gültekin ise 1990’lı yıllarda bir süre boyunca Üniversitede görev yaptığını belirterek o dönemlerde Rektör, dekan gibi yöneticilere ulaşmanın hayal iken bu gün öğrencinin diplomasını evine kadar getiren bir Rektörün görev yapmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.


 



Haber Tarihi : 20.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER